„We negeren de vraag: wat gééft energie?” zegt bedrijfsarts Willem van Rhenen in het NRC.

Juist hierin is Human Vitality de specialist door ondersteuning in het voorkomen van verzuim, de bevordering van de samenwerking van de medewerkers en het verhogen van de teamprestaties gekoppeld aan het doel van de samenwerking.

Maar liefst 16 procent van de werknemers van 15 tot 75 jaar gaf aan zich minstens een paar keer per maand psychisch vermoeid te voelen door het werk. Zo presenteerde het Centraal Bureau voor de Statistiek eind vorig jaar de 2017 cijfers. Zulke vermoeidheid werd gebaseerd op ‘symptomen’ als een leeg gevoel na een werkdag, ’s ochtends moe opstaan en moeite hebben met mensen samen te werken.

In een interview met NRC reageert bedrijfsarts Willem van Rhenen op het nieuws.

“Wat we zelf, maar ook leidinggevenden, nog te vaak doen op het moment dat iemand veel stress ervaart, is minder gaan werken of een werknemer ontzien. Terwijl we daarmee een fundamentele vraag negeren: wat gééft energie?

Het gaat om de dingen die ons structureel gelukkig maken. Op het werk is bijvoorbeeld een gevoel van autonomie belangrijk, een vertrouwensband met collega’s en genoeg mogelijkheden om door te groeien en nieuwe dingen te leren.

Je moet weten: dit past bij mij, dit kan ik en hier word ik blij van.”

Klik voor het volledige artikel hier: NRC