Selecteren

Bij het selecteren van medewerkers wordt vaak gekeken naar diploma’s, werkervaring en een goede klik, terwijl het functioneren juist sterk afhankelijk is van het getoonde gedrag. Voor de optimale match is het belangrijk om naar het gedrag en de prestaties te kijken, juist hierin is Human Vitality de specialist!

Functie profiel

Weet wat je nodig hebt

Om de juiste kandidaat te vinden voor de openstaande vacature, moet eerst duidelijk zijn wat de taken en verantwoordelijkheden zijn die vervuld moeten worden. Door midden van een functieanalyse worden de benodigde eisen en wensen vanuit de onderneming, het team en de functie opgesteld in een functieprofiel.

GEWENSTE KRACHT

Weet wie geschikt kan zijn

Om de functie door de juiste kandidaat te laten vervullen is er behoefte aan bepaalde kennis en werkervaring, maar ook aan het gedrag en prestaties. Door al deze punten te onderzoeken, kan de kandidaat voldoen aan het gewenste functieprofiel.

Profiel kandidaat

Onderbouw de geschiktheid van een kandidaat

Met de Persoonlijke Profiel Analyse ontstaat in slechts 10 minuten een scherp inzicht in het gedrag, de talenten en de eigenschappen van de kandidaat. Het werkgedrag, het gedrag onder druk en de persoonlijke gedragskenmerken van de kandidaat worden hiermee inzichtelijk gemaakt.

GESPREK

Bespreek de onderbouwing

In een gesprek wordt de analyse met de kandidaat besproken. Hiermee wordt duidelijk of dit de juiste persoon is voor de functie. De bespreking van de analyse vindt plaats tijdens het sollicitatiegesprek. Het is verstandig om het sollicitatiegesprek samen te doen met de gesprekspartner die over de juiste vakkennis beschikt, juist hierin is Human Vitality uw specialist.

MATCH

Start met het gewenste resultaat

Met het functieprofiel, de Persoonlijke Profiel Analyse en door het gesprek wordt het duidelijk of er een match is met de kandidaat. Met deze manier van selecteren ontstaat er direct een plan van aanpak om de medewerker volledig in zijn kracht te laten staan. Hierdoor is de medewerker in staat om het werk op een optimale wijze uit te voeren. 

TEAMSESSIE

Stel het ideale team samen

De uitdagende teamsessies staan in het kader van effectief samenwerken. Door middel van interactieve activiteiten maken we een slag naar de praktijk om tot de meest effectieve samenwerking te komen. Het groepsproces staat hierbij centraal. Effectief samenwerken begint altijd met bewustwording en afspraken om tot het doel van de samenwerking te komen. Met als gevolg: een optimale realisatie van uw bedrijfsdoelstellingen.

Prestatie

Van kracht naar prestatie

Met de juiste medewerker op de juiste plek staat niet alleen de medewerker maar ook het team volledig in zijn kracht. Hierdoor ontstaat de meest optimale prestatie en dat komt uiteindelijk ten goede aan het bedrijfsresultaat!

Wat past het beste bij uw situatie? Dat hangt af van de omstandigheden.
Neem contact op voor meer informatie en advies  voor een oplossing op maat.