Selecteren

Bij de selectie van nieuwe medewerkers kijk je natuurlijk naar diploma’s, ervaring en een goede klik. Toch is het voor de optimale match belangrijk om juist naar gedrag en prestaties te kijken. Wij gebruiken de DISC-methodiek om natuurlijk gedrag en gedrag onder druk in kaart te brengen en zo de beste match tussen mens en taak te vinden. 

• Methodische meting en analyse van gedrag. 
• Onderbouwd selectie-advies. 
• Diepgang tijdens het sollicitatiegesprek.
• Effectief leidinggeven vanuit een plan van aanpak.

Functie profiel

Weet wat je nodig hebt

Om de juiste kandidaat te vinden voor de openstaande vacature, moet eerst duidelijk zijn wat de taken en verantwoordelijkheden zijn die vervuld moeten worden. Door midden van een functieanalyse worden de benodigde eisen en wensen vanuit de onderneming, het team en de functie opgesteld in een functieprofiel.

GEWENSTE KRACHT

Weet wie geschikt kan zijn

Om de functie door de juiste kandidaat te laten vervullen is er behoefte aan bepaalde kennis en werkervaring, maar ook aan het gedrag en prestaties. Door al deze punten te onderzoeken, kan de kandidaat voldoen aan het gewenste functieprofiel.

Profiel kandidaat

Onderbouw de geschiktheid van een kandidaat

Met de Persoonlijke Profiel Analyse ontstaat in slechts 10 minuten een scherp inzicht in het gedrag, de talenten en de eigenschappen van de kandidaat. Het werkgedrag, het gedrag onder druk en de persoonlijke gedragskenmerken van de kandidaat worden hiermee inzichtelijk gemaakt.

GESPREK

Bespreek de onderbouwing

In een gesprek wordt de analyse met de kandidaat besproken. Hiermee wordt duidelijk of dit de juiste persoon is voor de functie. De bespreking van de analyse vindt plaats tijdens het sollicitatiegesprek. Het is verstandig om het sollicitatiegesprek samen te doen met de gesprekspartner die over de juiste vakkennis beschikt, juist hierin is Human Vitality uw specialist.

MATCH

Start met het gewenste resultaat

Met het functieprofiel, de Persoonlijke Profiel Analyse en door het gesprek wordt het duidelijk of er een match is met de kandidaat. Met deze manier van selecteren ontstaat er direct een plan van aanpak om de medewerker volledig in zijn kracht te laten staan. Hierdoor is de medewerker in staat om het werk op een optimale wijze uit te voeren. 

PLAN VAN AANPAK

Onboarding op maat

Tijdens een evaluatie wordt het resultaat van het selectietraject met de eindverantwoordelijke besproken en zijn de individuele signalen omgezet in een plan van aanpak. 

Prestatie

Van kracht naar prestatie

Met de juiste medewerker op de juiste plek staat niet alleen de medewerker maar ook het team volledig in zijn kracht. Hierdoor ontstaat de meest optimale prestatie en dat komt uiteindelijk ten goede aan het bedrijfsresultaat!

Wat past het beste bij uw situatie? Dat hangt af van de omstandigheden.
Neem contact op voor meer informatie en advies  voor een oplossing op maat.