Teamsessies

Teamsessies in het kader van effectief samenwerken.

In ieder team vindt bewust of onbewust ontwikkeling plaats in de wijze waarop de teamleden met elkaar samenwerken. Teams kunnen veel effectiever opereren wanneer er gerichte aandacht is voor de inrichting en de ontwikkeling in de richting van het gemeenschappelijke bedrijfsdoel. Tijdens de teamsessie wordt het team bewust gemaakt van de belangrijkste uitdagingen, de huidige stand van zaken en de belangrijkste stappen die gezet moeten worden. 

  • Alert zijn op de krachten en het valkuilgedrag binnen een team.
  • De patronen en groepsdynamiek binnen het team begrijpen.
  • Als team samenwerken met een balans tussen motivatie en het optimale resultaat.
  • Een dialoog over wat ertoe doet om tot de gezamenlijke bedrijfsdoelstelling te komen. 

Uitdagende teamuitjes om de teamspirit te verhogen.

Escapen, lunchen en teambuilden in een compleet verzorgd teamevent. Voorafgaand aan de Escape Room wordt het team begeleid bij het opstellen van de huidige kenmerken van de samenwerking. Tijdens de Escape Room sessie wordt het team opgesloten in een Escape Room. Een van de belangrijkste factoren om binnen het uur te ontsnappen uit een Escape Room is teamwork, daarom is dit de manier om stil te staan bij de samenwerking. De teamtrainer observeert. Wordt cruciale informatie gedeeld, worden kwaliteiten ingezet en is er iemand die structureert en motiveert? Het team leert elkaar weer op een andere manier kennen. De uitdaging tot samenwerken wordt gestimuleerd. Nadien volgt er een teamsessie en maken we een slag naar de praktijk om tot de meest effectieve samenwerking te komen. Het groepsproces wordt uitgebreid besproken en wordt vervolgd met opdrachten om de leer door te trekken naar de praktijk. Door effectief samen te werken kan een team grote stappen maken. Effectief samenwerken begint met bewustwording en afspraken om tot het doel van de samenwerking te komen, dat is waar dit team event voor staat!

Interesse? Wij beantwoorden al uw vragen en onderzoeken samen welke opzet het beste bij de behoefte en ontwikkelstap van het team past.
Bel 040-3046370 of mail via info@humanvitality.nl