Waarom het slim is om juist nú in de human vitality van jouw team te investeren

Met de krimpende beroepsbevolking en het tekort aan mensen om het werk te doen zal in de toekomst meer effect uitoefenen, hierdoor is iedereen op de arbeidsmarkt hard nodig. Investeren in de human vitality van het bestaande team is daarom nog nooit zo belangrijk geweest. Maar wat houdt dit precies in? En hoe kun je dit als bedrijf organiseren?
 

De Human Capital Theory (1964) stelde al dat investeren in ontwikkeling op hetzelfde neerkomt als een investering in machines en apparatuur. In die tijd werd het voortgezet onderwijs toegankelijker. Juist vanwege deze verandering met betrekking tot de waarde van ontwikkeling, is het concept van human capital halverwege de twintigste eeuw steeds verder ontwikkeld. Een uitdagende baan is steeds belangrijker geworden.

Toepassen als bedrijf
Human Capital, de opvatting dat ontwikkeling een investering is en dat mensen hierdoor meer waard zijn, is nog altijd van groot belang. Ontwikkeling op de werkvloer laat mensen leren, reflecteren en helpt ze te bouwen aan een team waarin van elkaar leren centraal staat. Human Vitality stimuleert de mogelijkheid om dit leervermogen in het team te ontwikkelen, dat in de beroepspraktijk toe te passen en vormt dit wezenlijke component van samenwerken. Dit gedachtegoed wijst op het belang van ontwikkeling in organisaties. Daarom is het juist ook als bedrijf van belang om met de generaties van nu human capital hoog op de agenda te zetten en hierin durven te investeren. Deze aanpak staat binnen Human Vitality centraal.