Selectie

Bij de selectie van nieuwe medewerkers kijk je natuurlijk naar diploma’s, ervaring en een goede klik. Toch is het voor de optimale match belangrijk om juist naar gedrag en prestaties te kijken. Wij gebruiken de DISC- methodiek om natuurlijk gedrag en gedrag onder druk in kaart te brengen en zo de beste match tussen mens en taak te vinden.

In kaart brengen van het team

Door het team, waarin de nieuwe medewerker een rol krijgt, in kaart te brengen, ontstaat een duidelijk beeld van het meest geschikte kandidaatsprofiel. De gedragsanalyse van de kandidaat biedt handvatten om diepgaande selectiegesprekken te voeren. Inzicht in het gedrag maakt het mogelijk om de juiste versterking van het bestaande team te vinden. Zo zorgen we voor de juiste persoon op de juiste plaats, waardoor het individu en het team optimaal presteren.

- Methodische meting en analyse van gedrag.
- Onderbouwd selectie-advies.
- Diepgang tijdens het sollicitatiegesprek.
- Effectief leidinggeven vanuit een plan van aanpak.

Functie profiel:
weet wat je nodig hebt

Om de juiste kandidaat te vinden, maken we eerst duidelijk zijn wat de taken en verantwoordelijkheden zijn die vervuld moeten worden. Door middel van een functieanalyse worden de benodigde eisen en wensen vanuit de onderneming, het team en de functie opgesteld in een functieprofiel.

Gewenste kracht:
weet wie geschikt kan zijn

Om de functie door de juiste kandidaat te laten vervullen, is er behoefte aan bepaalde kennis en werkervaring, maar ook aan bepaald gedrag en prestaties. Door al deze punten te onderzoeken, vindt de selectie gericht plaats.

Profiel kandidaat:
onderbouw de geschiktheid van een kandidaat

Met het DISC assessment ontstaat in korte tijd een helder inzicht in het gedrag, de talenten en de eigenschappen van de kandidaat. Het werkgedrag, het gedrag onder druk en de persoonlijke gedragskenmerken van de kandidaat worden hiermee inzichtelijk en bespreekbaar gemaakt.

Gesprek:
bespreek de onderbouwing met de kandidaat

De bespreking van de analyse vindt plaats tijdens het sollicitatiegesprek, bij voorkeur zijn wij daar als gesprekspartner bij aanwezig. In dit gesprek wordt duidelijk of dit de juiste persoon is voor de functie.

Match:
start met het gewenste resultaat voor ogen

Met deze manier van selecteren ontstaat er direct een plan van aanpak om de medewerker volledig in zijn of haar kracht te laten staan. Hierdoor is de medewerker in staat om het werk op een optimale wijze uit te voeren.

Plan van aanpak:
onboarding op maat

Tijdens een evaluatie wordt het resultaat van het selectietraject met de eindverantwoordelijke besproken en zijn de individuele signalen omgezet in een plan van aanpak.

Prestatie:
van kracht naar prestatie

Met de juiste medewerker op de juiste plek staat niet alleen de medewerker maar ook het team volledig in zijn kracht. Hierdoor ontstaat de meest optimale prestatie en dat komt uiteindelijk ten goede aan het bedrijfsresultaat!